Till startsidan
Translate

Kraftringen deltar på Nordic Clean Energy Week

2018-05-21 09.00

Nu kommer energivärlden till Lund, Malmö och Köpenhamn! Den 21-25 maj arrangeras Nordic Clean Energy Week 2018 i samband med att de nordiska länderna och EU står som värdar för världens största energiministermöten (Mission Innovation 3, Clean Energy Ministerial 9 och Nordiska energiministermötet). Kraftringen deltar på ett flertal aktiviteter i Malmö under veckan där vi är med och visar hur vår verksamhet bidrar till framtidens hållbara energilösningar.

Toppolitikerna och ministrarna träffas för att gemensamt diskutera och aktivera de globala klimatmålen för att påskynda omställningen till fossilfri och hållbar energi. Men runt omkring dessa politiska möten skapas en hel del andra sidoevents, mötesplatser och workshops öppna för alla som brinner för energifrågan. I Malmö är eventen samlade på ett stråk mellan Studio, Malmö Live och Malmö Börshus. Där kommer näringsliv, organisationer, beslutsfattare, forskare och andra energiintresserade att träffas och diskutera hållbar energi i olika konstellationer.

Förutom att Kraftringen kommer att presentera några av våra aktuella projekt som bidrar till framtidens hållbara energilösningar, kommer vi också att ha en monter på Studio i Malmö. Där berättar vi om vår verksamhet och om arbetet med att bygga världens största lågtempererade fjärrvärmenät (Cool DH). Där kommer också våra talare att svara på eventuella frågor efter sina föredrag.

Läs mer om Nordic Clean Energy Week här.

Här deltar Kraftringen under Nordic Clean Energy Week:

Designworkshop: Vad är en busshållplats när bussen inte är där?
Arrangeras av Resilient Regions i samarbete med Skånetrafiken. Kraftringens Sara Kralmark är en av deltagarna som kommer att diskutera vad framtidens busshållplats skulle kunna vara om där t.ex. fanns solpaneler på taket och man kunde erbjuda olika typer av laddningsfunktioner etc.
Dag, tid och plats: 21 maj kl. 14:00-16:00 på Media Evolution City, Stora Varvsgatan i Malmö.
Rubrik:
What the bus stop is or could be when the bus is not there?
Läs mer och anmäl dig här

Presentation: Världens största lågtempererade fjärrvärmenät
Kraftringens Göran Strandberg och Sara Kralmark kommer tillsammans med AlfaLaval att presentera vårt lågtempererade fjärrvärmenät och EU-projektet Cool DH.
Dag, tid och plats: 22 maj kl 10:15 – 11.00 hos Studio, Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö.
Rubrik: Building the world’s largest low temperature district heating network
Läs mer och anmäl dig här

Presentation: Snabbare hållbar stadsutveckling
Kraftringens David Edsbäcker kommer att tillsammans med IVL och Lunds Kommun att presentera EU-projektet Cityfied.
Dag, tid och plats: 23 maj klockan 13-13.45 hos Studio, Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö
Rubrik: Accelerating sustainable urban district renewal
Läs mer och anmäl dig här

Presentation: Innovation för elnätsbranschens framtid
Kraftringens Jonathan Hallinder tillsammans med dlaboratorys Fredrik Akke presenterar och deltar i paneldiskussion angående innovation inom elnät. De bidrar med sina erfarenheter kring ett innovationssamarbete mellan Kraftringen (ett etablerat energibolag) och dLaboratory (ett start-up-företag).
Dag, tid och plats: 22 maj kl 09.15-10.00 hos Studio, Nordenskiöldsgatan 24 i Malmö
Rubrik: Accelerating innovations for local energy grids
Läs mer och anmäl dig här

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]