Till startsidan
Translate

Årets finalister i Spänningssökarna

2016-10-18 08.11

Årets finalister av Spänningssökarna är nu klara. I fredags stängde röstningen på www.spanningssokarna.se ner efter 10 dagars omröstning. Totalt kom det in hela 56 000 röster! De 10 bidrag som fick flest röster gick sedan vidare till Kraftrådet, en jury som består av studenter från Lunds Tekniska Högskola. Kraftrådets uppdrag var att välja ut sju stycken bidrag som går till finalen i Sparbanken Skåne Arena den 20 november.

Bidragen bedömdes efter kriterierna funktionalitet, hållbarhet, målgrupp, nytänkande och kreativitet och juryn var hård i sin bedömning. Det diskuterades till exempel hur realistiskt det hade varit att faktiskt utveckla idéerna, huruvida de går sönder om man använder dem för mycket och vilka bidrag som står sig på marknaden.

Josefin Lindström som studerar Ekosystemteknik och riskhantering vid LTH var en av jurymedlemmarna.

- Jag tycker att Spänningssökarna är ett fint sätt att gynna kreativitet i tidig ålder. Det ökar intresset för hållbar utveckling och lär eleverna att tänka i nya banor. Dessutom bidrar det till att klassen samarbetar på nya sätt, menade Josefin.

Trots att juryn till en början visade en viss oenighet, kunde de vid dagens slut enas om vilka de sju finalisterna var.

Juryns val av finalister är:

  • LEK.EL, Pilängskolan 9C
  • Miljöhiss, Pilängskolan 9A
  • Miljövänligt värmeverk, Fäladsgården 9C
  • Gröna bussen, Norrevångsskolan 9C
  • Drakkraft, BMSL 9
  • Termoelektriska bilen (T.E.B.), Fäladsgården 9D
  • Piezomatta, Fäladsgården 9B

Läs mer om Spänningssökarna på spanningssokarna.se, på Facebook och på Instagram.

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]