Till startsidan
Translate

Öresund Electric Car Rally kommer till Lund!

2014-09-18 12.00

Kraftringen är med och sponsrar det årliga Öresund Electric Car Rally. Tillsammans med Lunds kommun, under rubriken ”Tillsammans för ett hållbart Lund”, genomför vi ett stort evenemang på Mårtenstorget i Lund nu på söndag den 21 september.

Öresund Electric Car Rally är ett årligt arrangemang där 68 ekipage tävlar om att ta sig från Köpenhamn, via Helsingör och Helsingborg till slutmålet Malmö. Ett av tävlingsmomenten är att göra av med så lite energi som möjligt på resan. Evenemanget är det största av sitt slag i världen.

- Det här arrangemanget ligger helt i linje med Kraftringens ambition att medverka och hjälpa samhället att ställa om till en fossilbränslefri fordonsflotta, säger Sylvia Michel, vd på Kraftringen.

- Hållbar samhällsutveckling är en naturlig del av vår verksamhet och Lunds kommun, som Kraftringens största ägare, har stora möjligheter att ligga i framkant vad gäller satsningar på alternativa fordonsbränslen, fortsätter Sylvia Michel.

Kraftringen ställer även upp som deltagare i rallyt med en eldriven Volvo C30. Sista sträckan, från Lund till Malmö, kommer att köras av vd Sylvia Michel tillsammans med Lunds kommundirektör Anette Henriksson.

Kraftringens Volvo C30, rustad för Öresund Electric Car Rally!
Kraftringens elektriska Volvo C30, laddad och rustad för Öresund Electric Car Rally!

Kraftringen kommer att vara på plats på Mårtenstorget mellan klockan 10.00 och 15.00 söndagen 21 september. Kom och se de deltagande bilarna genomföra ett deltävlingsmoment.  Eller varför inte själv tävla om att vinna en elcykel. Det kommer även att finnas möjlighet att samtala med oss om till exempel solceller och energispartips. Tillsammans med övriga samarbetspartner kommer vi att visa upp olika delar av vårt hållbarhetsarbete.

- Vi ser fram emot att träffa alla nyfikna Lundabor som vill komma och se hur man på olika sätt själv enkelt kan medverka till att minska de globala utsläppen av växthusgaser. Det här är ett perfekt exempel på hur vi på Kraftringen arbetar med vår vision ”Energi för framtida generationer”, avslutar Sylvia Michel.

Kontakta oss

Jag tar tacksamt emot frågor, synpunkter och önskemål från dig. Vänligen fyll i dina kontaktuppgifter och ditt ärende i fälten nedan. Jag återkommer till dig snarast.

Mottagare
[namn]